Monstera deliciosa

12

Dnes sa snáď žiadny moderný byt nezaobíde bez monstery. Táto rastlina, veľmi obľúbená za socializmu, zažíva v poslednej dobe skutočnú renesanciu. V angličtine prezývaná aj “swiss cheese plant”, monstera je špecifická najmä svojimi deravými listami. Jej ďalšou skvelou vlastnosťou je nenáročnosť na udržiavanie.

Deliciosu veľmi predstavovať nemusíme, veď kto by nepoznal túto tradičnú “must have” rastlinu, ktorá nechýbala snáď ani u našej babky?

Starostlivosť

  • Panašovaná monstera potrebuje viac svetla ako klasická, no nemá rada priame slnko.
  • Pôdu udržiavajte vlhkú – polievajte vždy, keď vrchná časť vyschne. Kľúčom je pravidelné polievanie, rastlina nemá rada výkyvy.
  • Teplota miestnosti by sa mala pohybovať v rozmedzí 18 – 27 stupňov.
  • Listy môžete pravidelne sprejovať vodou, prípadne pod kvetináč umiestnite vlhké kamienky pre zabezpečenie optimálnej vlhkosti.
  • Hnojivo môžete aplikovať raz mesačne na jar a v lete.

Dôležité info a veľkosť

  • Rastlina je toxická pre domácich miláčikov.
  • Priemer kvetináča: 12 cm, výška rastliny: cca 35 cm. V kvetináči sú zasadené aspoň dve rastliny, ktoré ešte nemajú fenestrované listy.

Poznámka: rastlinu predávame v plastovom kvetináči, určite sa k nej ale hodí aj štýlovejší.

 

Nie je na sklade

Monstera deliciosa

Nie je na sklade